Trettondedag jul
Idag har dagen gått åt till att städa samt förbereda för morgondagens arbete,
har ju vart ledig så länge att det lär bli svårt med tidiga väckningar, aboo
Milt väder men har inte hunnit vara ute ändå och nu är det lite väl sent och mörkt
och så är man proppmätt.
Det blev huvudrätt samt efterrätt, lite väl mycket kanske men himla gott
Huvudrätt
Fläskfilé i cognacsås med
svart tryffel
frysta klyftpotatisar, smörslungade wokgrönsaker
babytomat blomma och gurka
Fläskfilen stektes i järngrytan
Klyftpotatisen i ungen
Sås på Cognac Martell Noblige och
Gotländska svarta tryffel
samt wokgrönsaker
Aboo så gott
Efterrätten
Frysta exotiska frukter från Coop
Granité på följande råvaror:
Tindra glögg med smak av
choklad &pomerans
Granatäppeljuice
mineralvatten
pressad lime
apelsinjuice
Granitén blandas i förväg då den ska vara fryst och
gafflas ner i fruktkompotten.
Enkel mat så himla gott och tillagningstid ca 30 min
rekomenderas verkligen.
Ska nog gå och vila magen en stund
ev hörs vi igen i kväll
annars
på åters
vink vink
Halloi...och Gott Nytt År på dig och dina närmaste!
Kul med en till blogg att kika in i...men det här kan bli farligt - kommer att öka i vikt - man blir ju hungrig när man läser inlägget!
Har faktiskt varit lite dålig på att blogga själv - ska bättra mig!Förutom mycket jobb innan jul så har mina närmaste 2-benta och 4-benta har tagit all min tid. Och om du kikat in på min blogg nyligen så vet du att jag även har en liten Melker i familjen nu- fast egentligen skulle han kallas "piss-Nisse" - men han är Superfin!!
Ha det bra...så höres vi...Kram Cathi
Hej Passar på att berömma min kära hustru för
hennes eminenta matlagningskonst
Lyckans man du är Gubben som får hemlagat, var det gott
Hej du syrran!Så ni äter gött där hemma i Stockholm.Hmmm vet du vad tryffel kostar kilot,Fransk svart Tryffel från Frankrike kostar 600kr kilo enligt Tv kokken i morsse.Så hoppas att det smakade